Lördagen den 17 mars 2012 firades Släktforskningens Dag i hela Sverige. Blekinge Släktforskarförening fanns på två platser i Blekinge. Föreningens släktforskarvärd, Sten Ekenberg, var på stadsbiblioteket i Karlskrona där han hade 17 besökare och styrelsemedlemmarna Annika Gylling, Vanja Jonasson, Björn-Åke Petersson, Guy Persson, Anette Näslund och Kerstin Carlsson var på Blekingearkivet i Bräkne-Hoby.

Välkommen in till Släktforskningens Dag 2012.

Långväga gäster
Chefen för arkivet, Per Lundin, medverkade och visade runt besökarna vad som finns av intresse för oss släktforskare. Till Hoby kom det mellan 35-40 personer, bl a från Höör och vår huvudstad Stockholm.


Krister Klemedsson, Höör, hade styrt kosan mot Blekinge denna dag.

Även vi fick tips
Annika, Vanja och Kerstin hade sina bärbara datorer med för att tipsa och hjälpa besökarna. Men även vi fick tips och råd och det är man tacksam för! Det är alltid roligt att ha utbyte med varandra. Klockan 10.00 började uppackningen av boklådan och när man såg allt på bordet, så förstod Anette varför lådan hade varit så tung. Vi har en hel del till försäljning i vår bokhandel.


Inte konstigt att lådan är tung, tänker Anette.

Känn er stolta!
Vi tycker att ni som är delaktiga i materialet vi säljer, ingen nämnd och ingen glömd, kan känna er stolta. Det kom både nya släktforskare och de som hållit på ett bra tag, som botaniserade bland böcker och CD/DVD-skivorna. Givetvis blev det mycket "släktforskarprat" och många frågor ställdes, men det ska det ju vara en dag som denna. Det är väl inte för inte som det heter Släktforskningens Dag!


Rummen var knökfulla med släktforskare.

Länstidningen på besök
En reporter och fotograf från BLT (Blekinge Läns Tidning) kom och hälsade på och det ska bli spännande och läsa artikeln som kommer.


Annika gläntar på dörren till släktforskningens mysterium.


Kerstin Carlsson, projektledare för Stenhuggarregistret, i djup koncentration.


Sysslingarna diskuterar om det är något nytt som tillkommit i släktträdet.

Tack alla för en jätterolig och kreativ dag!


Eder utsände
Annika GyllingFoto: Guy Persson