Trued N. N.
(Omkr 1632-1737)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
Ukendt

Trued N. N.

  • Født: Omkr 1632
  • Ægteskab: Ukendt
  • Død: 1737, Skönabeck, Mjälby, Blekinge, Sverige i en alder af ca. 105 år
  • Begravet: 30 Maj 1737, Mjällby Kyrka, Blekinge, Sverige
Billede

punkttegn  Notater:


Næ det er ikke vores aner - men sikken en alder at nå på den tid.




Billede

punkttegn  Begivenheder i hans liv:

• En samtids historie, 1690, Skönabeck, Mjälby, Blekinge, Sverige.
1690 den 10 juli hölls ordinarie sommarting i Sölvesborg med samtliga allmogen av Lister härad
Jöns Andersson i Skönabäck på sina och dess nabo Sven Jönssons vägnar i Skönabäck citerar Hörby åbor angående ett intäppe av en hage som skall ha legat av ålders tid till Skönabäcks gård, item för att Hörby fäst deras gärdesgård i Skönabäcks gärde om kring deras hage, samt intagit Skönabäcks kreatur i den intäppta hagen. Jägerifiskal Garf, fjärdingsman Nils Truedsson, Per Olsson, Brun Mickelsson och Knut Persson i Hörby svarar att samma intäppe är på fäladsmark.

Per Tryesson som är Sven Jönssons broder, en man om 90 år gammal, berättar att Skönabäckarna haft två gånger inne att byta av det intäppe som Hörbyborna nu intagit på Skönabäcks Nyhage, men minns eller vet aldrig att Hörby tillräknat sig någon lott eller anpart där uti. Anders Persson i Hosaby, vilken Hörby menar är jävig med skyldskap, tillåts att vittna då han är en gammal trovärdig man.

Vittnar att ungefär för 18 år sedan hade hoppman Holmer som den tiden brukade Skönabäck ett stycke av samma stridiga intäppe intagit, men det sedermera utlagt, men förrän Holmer hade samma intäppe inne var det intäppt av Skönabäck. Eljest har Hörby aldrig tillägnat sig någon fäladsmark på samma ställe utan deras fänad allenast drivit dit emedan utmarken inte varit ingärdad.

Nämndeman Per Mickelsson i Istaby som varit med på jordrevningen, berättar att samma intäppe alltid är kallat Skönabäcks Nyhage, vilken varit två gånger intäppt av Skönabäck.


Billede

Trued giftede sig med 'ukendt'.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 24 Apr. 2016 med Legacy 7.5 fra Millennia