Fältrapport – Vannslätten söndag 20 augusti 2017

      Kommentarer inaktiverade för Fältrapport – Vannslätten söndag 20 augusti 2017

När jag anlände strax innan 14 var Arne Sörlöv, Sandra Eriksson, Vanja Stjernberg, Jaina Carlsson och Curt Carlsson i full gång med att plocka upp och arrangera våra böcker, tidningar och DVD-skivor. Datorerna var redan igång.

Curt gjorde små buntar av Släkt-Eken som han delade ut till förhoppningsvis blivande släktforskare. Jag tyckte han sa att han hade gett bort fem buntar. Bra gjort!

Som vanligt var bygdegården välbesökt och väggar och bord var fulla med gamla planscher och prylar. Även ute finns minnen från svunna tider. Den gamla vällingklockan på taknocken gav nog många pigor och drängar en välbehövlig signal om mat och vila. Jag var frestad att dra i repet till klockan men vågade inte. Som synes på bilden var det vackert väder, men en timme senare var alla inne då det hällregnade så det dånade i plåttaket.

Inne var det full fart, många var det som bara fikade men även de som ville ha hjälp av våra släktforskare, för dagen förstärkt med Lars Liljeberg, som tidigare var med i vår styrelse (närmast till vänster).

Här har Arne och Vanja två intressenter. En dam var verkligen lycklig för hon hade fått nya uppgifter så att hon nu kunde gå vidare själv med sina anor.


Avslutningsvis blev vi bjudna på kaffe/te och våfflor av två väldigt trevliga damer i köket. Här sitter vi i finrummet och har det gott på alla vis.

Sandra hade kassan från försäljningen i fickan, hoppas att den var stor.
En lyckad dag.

Eder utsände

Tommy Andersson