Fältrapport – Kulturnatten i Karlshamn

      Kommentarer inaktiverade för Fältrapport – Kulturnatten i Karlshamn

Det var Suzanne Wernersson, Curt Carlsson och Rita Holmgren som representerade föreningen på Kulturnatten i Karlshamn lördagen den 7 oktober.

Vi valde konceptet ”Vem tror du att du är?” och bokhandel. Vid kl. 16 samlades vi på biblioteket som ligger i Citygallerian och fick hjälp av bibliotekarie Catarina Montan. En stund senare hade vi packat upp bokhandeln. Vi fördelade arbetsuppgifterna som så att Rita tog hand om att hjälpa de som ville ha datorhjälp och Curt och Suzanne höll i bokhandeln. När klockan slog 17 drog Catarina upp jalusiet och första besökaren stegade in till oss.Rita Holmgren, Suzanne Wernersson, Curt Carlsson.

Under kvällen var det en liten men strid ström med besökare, de flesta var nyfikna i allmänhet. Ett par tre stycken var nyfikna på DNA-släktforskning och där visade det sig att Curt hade goda kunskaper och kunde visa hur det hade fungerat för honom när han fått svar på sin topsning.

Kanske bör vi ta in några kit för att kunna sälja när besökare undrar. Rita kunde hjälpa ett par besökare med att lösa några släktforskarknutar.

I bokhandeln sålde vi inte så mycket tyvärr, men vi pratade med desto fler. Prata släktforskning är kul, spännande och lärorikt.

Eder utsände

Suzanne Wernersson