Släktforskarmöten är mest populära

      Kommentarer inaktiverade för Släktforskarmöten är mest populära

Vi toppar statistiken i Karlskrona!

E-böcker ökar i popularitet och barnen lånar mest böcker

På biblioteken i Karlskrona är e-böcker riktigt populärt. Färsk statistik visar att utlån av e-böcker ökat med 41 procent de senaste två åren.

Att lyssna på en ljudbok är en trend som syns även i statistiken för biblioteken i Karlskrona. Utlån av e-böcker har ökat stadigt de senaste åren och e-ljudböckerna är de som lånas ut mest.

– Det är lätt att hitta och låna våra e-ljudböcker via hemsidan. Det i kombination med att vi marknadsfört möjligheten tror jag ligger bakom den stora ökningen, säger bibliotekschef Detlef Barkanowitz.

Av de mer traditionella utlånen är det barnböcker som ligger i topp. På biblioteken i Karlskrona har man 449 414 utlån om året och av dessa är 53 procent barnböcker. Det är också barnen som är de flitigaste besökarna på de bibliotekens aktiviteter och under året har över 1200 aktiviteter för både barn och vuxna ordnats.

– Det har varit allt från författarbesök till utställningar, men det är våra släktforskarmöten som är absolut mest populära, säger Detlef Barkanowitz.